Pers

Persbericht

Kortrijks schepen van Personeel Arne Vandendriessche (Open Vld) vond het zopas nodig om Liesbeth Homans (N-VA) te steunen in haar beslissing om 508 vaste benoemingen van de stad Gent te vernietigen.

Persbericht

In Brugge verdwijnen uiteindelijk 121 banen bij treinbouwer Bombardier. Het verzet van de vakbonden heeft het oorspronkelijke aantal van 160 tot 121 kunnen terugdringen.

Persbericht

PVDA Menen zal met een PVDA+ lijst opkomen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. "In Menen is het onze doelstelling om deel uit te maken van de gemeenteraad, indien er zetels bijkomen is dat mooi meegenomen", aldus plaatselijk voorzitter Peter Degand. In de regio heeft PVDA een veertigtal leden.

Persbericht

UPDATE - Op maandag 8 mei werd er na een personeelsvergadering beslist om het werk niet te hervatten. Morgen - dinsdag - volgt er een stakingsdag. De vakbonden roepen dan ook alle werknemers, sympathisanten op om solidair te zijn aan de bedrijfspoort.

Persbericht

Met enige consternatie lazen wij enkele dagen terug het standpunt van Open VLD Menen over de nieuwe huisartsenpraktijk “De Piramide”. De nieuwe praktijk zou de vrije keuze van patiënten tegengaan, “kansarmen aantrekken naar Menen”, noem maar op.

Persbericht

Vanaf februari verhoogt de NMBS nogmaals haar treintarieven, met gemiddeld drie procent.

Persbericht

Mobiliteit en openbaar vervoer staan in West-Vlaanderen, zo ook in de Westhoek en de rest van Vlaanderen, reeds jaren onder grote druk.

Persbericht

Naar aanleiding van een aantal klachten over fijn stof en lawaai in de buurten rond de snelwegen in Groot-Kortrijk besloot PVDA Kortrijk zelf een aantal metingen te doen. De resultaten daarvan waren ernstig genoeg om een campagne op te zetten.

Persbericht

De PVDA is bijzonder ontstemd over de doorvoering van deze Turteltaks. Daarom vertrekken aanstaande zondag uit West-Vlaanderen verschillende bussen met 200 leden en sympathisanten om op het Brusselse Muntplein actie te voeren.