PVDA BRUGGE ONDERSTEUNT HUIDIGE REGELING DE GARVE

PVDA Brugge verbaast zich over de heisa die is ontstaan rond bistro De Garve in Sint-Jozef. De N-VA, gesterkt door Horeca Vlaanderen en Unizo, wil het idee van de bistro om
goedkope, voedzame maaltijden aan alle Bruggelingen aan te bieden terug laten intrekkendoor de stad.


“De N-VA zegt dat de bistro van het dienstencentrum oneerlijke concurrentie is voor de plaatselijke horeca,” aldus Mieke Van Hoorde, lijsttrekker en voorzitter PVDA Brugge, “maar dat is de wereld op zijn kop, het openstellen van de bistro is een manier om de ongelijke verdeling van welvaart, ook in Brugge, proberen te minderen. De N-VA vergeet dat de bistro deel is van een dienstencentrum dat horeca niet als prioriteit heeft.”

De PVDA vindt zelfs dat meer dienstencentra het voorbeeld van De Garve moeten volgen. Stephen Brigitta, die voor PVDA Brugge Sint-Jozef opvolgt, zegt het volgende: “Armoede is een thema waar Bruggelingen van wakker liggen, dat blijkt uit de voorlopige resultaten van onze enquête die we hier onlangs hebben afgenomen. Onderzoek van de provincie toont daarnaast aan dat verschillende buurten in Sint-Jozef kansarm zijn. Het initiatief van De Garve is hier echt broodnodig. De mogelijkheid om in armoede te leven en toch te kunnen genieten van een goedkope, voedzame maaltijd mag niet onderschat worden.”

 

Mieke Van Hoorde treedt hem bij: “Ieder dienstencentrum van Mintus in een kansarme buurt zou zijn bistro moeten organiseren op een manier dat iedereen in die buurt ervan
kan genieten. Daarnaast moeten we bekijken of de andere lokale dienstencentra hun voorbeeld niet kunnen volgen. Zo kunnen mensen in kwetsbare buurten de eindjes aan elkaar knopen terwijl we een structurele oplossing vinden voor het armoedeprobleem in Brugge”.


Contactgegevens:
Mieke Van Hoorde – 0494 82 33 30
Stephen Brigitta – 0477 46 91 34
brugge@pvda.be