PVDA protesteert tegen de 90 geplande afdankingen bij Vandewiele in Marke

Op een Bijzondere Ondernemingsraad deze voormiddag bij machinefabrikant Vandewiele in Marke maakte de directie haar voornemen bekend om 90 werknemers te ontslaan, 72 arbeiders en 18 bedienden.

Daarvoor bestaat geen enkele valabele reden. Er zijn inderdaad de problemen in Turkije en Iran en een negatief bedrijfsresultaat in 2018. Door financiële meevallers en een onttrekking aan het eigen vermogen was er echter wel nog 242.836.066 euro om de aandeelhouders te verwennen. Die aandeelhouders, dat is de familie Beaudoin, die met hun vennootschap NV Titan-Baratto 100% eigenaar zijn van Vandewiele in Marke. 

Na de herstructurering bij Barco van amper een jaar geleden, is dat de tweede keer dat de familie Baudouin naar een herstructurering grijpt om haar winsten op te krikken. Echt nodig heeft de familie het niet als men weet dat die familie Baudouin vandaag op nr 35 staat in de rij van de rijkste Belgen met een familievermogen van meer dan 780 miljoen euro.

Om dat nog wat te verhogen worden vandaag honderden families in onzekerheid geduwd.

De PVDA zal dan ook consequent de arbeiders, de bedienden en hun vakbonden steunen in hun rechtmatig verzet tegen dit onrecht.


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

Doe je mee?