PVDA start petitiecampagne voor Diksmuids stationsloket

Over heel het land worden in 44 stations de loketten gesloten (ook in Diksmuide en Veurne) en voert de PVDA hiertegen acties. Op 31 mei vond er een actie plaats voor de aanvang van de gemeenteraad in Diksmuide

 

Tegen eind 2021 wil de NMBS 44 van de 135 overgebleven loketten sluiten, ook dat van Diksmuide. De beslissing komt er door de toenemende digitalisering. Daartegen organiseerde een delegatie van de plaatselijke afdeling van de PVDA net voor de raadszitting een ludieke protestactie.

De PVDA is voorstander van het gebruik van nieuwe technologieën. Een automaat kan misschien een kaartje verkopen, maar dan nog zijn loketten belangrijk om gebruikers te informeren en oudere reizigers te helpen.


PVDA-volksvertegenwoordiger, Maria Vindevoghel, licht toe: "De regering beloofde dat de gebruiker altijd het laagste tarief zou worden aangeboden. De enige mensen die dat vandaag kunnen doen, zijn de mensen aan de loketten ... die de NMBS wil sluiten, met instemming van de regering. Ten slotte zouden de loketten, naast een geruststellende aanwezigheid, heel wat taken van openbare dienstverlening kunnen vervullen: informatie over duurzame mobiliteit, toeristisch informatiepunt, ophaaldienst voor pakjes, ...".


De PVDA is daarom met een petitie campagne (zowel online als op papier) gestart en in heel het land worden hiervoor acties opgezet.