24-urenstaking bij Bekaert

Honderden arbeiders van de Bekaert-vestigingen uit Zwevegem, Deerlijk, Moen en Ingelmunster leggen vandaag 18 september 2019 het werk neer. Het conflict draait al 4 maanden rond het plan van de directie om 280 mensen af te danken om zo haar rendement te verhogen van 5 naar 7%. Geld dat de Bekaert-familie niet echt nodig heeft nu ze bijna behoren tot de 30 Belgische euro-miljardairs...

 

Het conflict draait al 4 maanden rond het plan van de directie om 280 mensen af te danken om zo haar rendement te verhogen van 5 naar 7%. Geld dat de Bekaert-familie niet echt nodig heeft nu ze bijna behoren tot de 30 Belgische euro-miljardairs...

Gisteren richtte de directie zich plots rechtstreeks tot de werknemers met de dreiging dat ze eenzijdig 95 arbeiders zal ontslaan als er voor het einde van de maand geen akkoord komt.

De directie wil eenzijdig beslissen hoeveel mensen er buiten moeten en ook wie dat zullen zijn. Zo wil ze de vakbondsmacht breken.

De vakbonden willen een oplossing zonder verplichte ontslagen en krijgen hiervoor met deze actie de volledige steun van de werknemers.

De patroonsfederatie Agoria en VOKA staan pal achter de harde aanpak van de Bekaert-directie goed wetende dat de uitkomst van dit conflict bepalend zal zijn voor de vele herstructureringen die nu voor de deur staan, oa bij Vandewiele.

Reden te meer voor onze solidariteit met de Bekaert-werknemers en hun vakbonden.


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

Doe je mee?