MOEN VERDIENT EEN TOEKOMST SAMEN MET ZWEVEGEM, BTC EN INGELMUNSTER!

De oorzaak van de herstructurering bij Bekaert is ondertussen genoeg bekend: de jacht op maximale winst. Hoewel de
Belgische Bekaertfabrieken goed presteren, moeten de werknemers het ontgelden. De directie heeft de aandeelhouders immers een rendement op hun kapitaal beloofd van 10% ipv de 5% die ze nu reeds opstrijken. De logica van de aandeelhouders is niet die van de werkende mensen.

 

Welke richting wil de directie uit met Bekaert na deze ontslagronde? Door Moen te sluiten en de kennis bij BTC af te bouwen brengen ze juist de toekomst van Zwevegem in het gedrang. Daarom moet het behoud van de tewerkstelling nu absolute prioriteit zijn!


• De PVDA ondersteunt de strijd van de werknemers en hun vakbonden voor het behoud van elke arbeidsplaats. Ook VW Vorst wilde men helemaal sluiten, maar door acties van het personeel is de fabriek vandaag nog open als Audi Vorst.
• Jullie zijn niet alleen! Ontslagen bij UPS, Lipton,… Tijd om iets te doen aan ontslagen om beurswaarde op te krikken. Daarom lanceert de PVDA een petitie voor een wet InBev die collectieve ontslagen verbiedt in bedrijven die winst maken of dividenden uitkeren.

• Teken de petitie op www.pvda.be/wet_inbev

55622795_10218398524096041_7056851062279372800_n.jpg


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

Doe je mee?