Skip to content

Oostends zorgpersoneel voert actie tegen privatisering

Oostends zorgpersoneel voert actie tegen privatisering

Het zorgpersoneel van AZ Sint-Jan Campus Serruys voerde vandaag actie aan het stadhuis in Oostende. Zij zien in de aankomende fusie met Damiaan de start van de privatisering van de zorg in Oostende, met alle gevolgen van dien: slechtere arbeids- en loonsvoorwaarden voor het personeel, slechtere dienstverlening en zorg voor de patiënten.

Oostends burgemeester Tommelein sust dat het zo'n vaart niet zal lopen, maar daar geloven de actievoerders duidelijk niet in: "We zullen hun beloftes maar geloven als het sneeuwt in augustus!".
 
Steun kwam er uit de hele provincie: Bredene, Veurne, Blankenberge, Brugge, Zwevegem... Zelfs uit Leuven en Limburg waren ze afgekomen om hun collega's in Oostende te steunen! Zij willen Open VLD'er Tommelein ook duidelijk maken dat ze niet gediend zijn met de plannen van de Vlaamse regering om ambtenaren te ontslaan voor budgettaire redenen.
 
PVDA Oostende-Middenkust was erbij om de actie te steunen en te luisteren naar wat de mensen te zeggen hadden, want sterke openbare diensten = goede dienstverlening voor de burgers!
 
Oostendezorgpersoneel