Schokactie bij De Lijn in Kortrijk leidt tot resultaat

Vandaag zijn de chauffeurs van “De Lijn”, regio Kortrijk, na de ochtendspits rond 9u teruggekeerd naar hun stelplaats. De actie draait rond het feit dat de ondersteunende diensten in de streek zijn afgebouwd. Om besparingsredenen werden die diensten gecentraliseerd in Brugge of Gent. Daardoor is er geen personeelsdienst meer in de omgeving is om problemen met uurroosters, verlof, etc.. op te lossen.

 

Vandaag zijn de chauffeurs van “De Lijn”, regio Kortrijk, na de ochtendspits rond 9u teruggekeerd naar hun stelplaats.

De actie draait rond het feit dat de ondersteunende diensten in de streek zijn afgebouwd. Om besparingsredenen werden die diensten gecentraliseerd in Brugge of Gent. Daardoor is er geen personeelsdienst meer in de omgeving is om problemen met uurroosters, verlof, etc.. op te lossen. Dat is wel nodig, want nietalles kan via de computer... Een ander gevolg is minder correcte informatie rond o.a. omleiding. Ook de bijstand bij agressie laat nu vaak heel lang op zich wachten.

Na onderhandelingen met de vakbonden deed de directie rond de personeelsdienst een aantal toezeggingen. Zonder actie gingen deze zorgen van de werknemers wellicht nooit behandeld worden door de directie. Strijd loont!

 


1 reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
  • Filip Desmet
    publiceerde deze pagina in Nieuws 2019-09-30 15:58:16 +0200

Doe je mee?