Solidariteitsacties

Versterk mee de solidariteitsgolf

De PVDA is een 'partij van doeners' en in tijden van corona steken wij de handen uit de mouwen. Op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen zetten wij campagnes op om anderen te helpen om mee de golf van solidariteit te versterken.

 

 

126192322_856158065148618_2885811543187323255_o.jpg

Een laptop voor elk kind en elke jongere

Studeren in coronatijden? Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Heel wat jongeren hebben geen laptop om de lessen thuis te volgen, en de Vlaamse regering slaagt er niet in om het nodige materiaal te voorzien. Wij steken de handen uit de mouwen. Ook onze Kortrijkse en Brugse groepen zamelen laptops in. We maken ze zelf klaar en bezorgen ze aan wie ze nodig heeft.

Wil jij ook mee helpen? Heb je zelf een laptop die je niet meer gebruikt? Of wil je mee helpen laptops inzamelen? Elk beetje helpt! Laat me dan iets weten via pm of vul dit formulier (https://forms.gle/ZMjSvYZxfETJLBgs9) in. Merci 

#zorgvoorelkaar #letsdothis

soep.png

Soep voor de zorg, zorg voor de soep 

Met dit project willen we de helden van de zorg een hart onder de riem steken. We schenken ál het zorgpersoneel in Kortrijk dat zich inzet in de strijd tegen Covid-19 één liter soep. Na een lange shift kan een kom dampende soep hen hopelijk deugd doen. We werken samen met lokale horeca, die samen honderden liters soep zullen maken. Om dat alles te financieren zamelen we geld in, we willen de horeca namelijk ook ondersteunen. Ook jij kan dus mee zorgen voor soep!

We kopen de verpakking aan en versieren deze met spreuken en stickers met ontwerpen van lokale kunstenaars. In de week van 7 december verdelen we de soep; tientallen vrijwilligers brengen ze rond naar het werk of tot op de stoep van onze helden.

➡️ Schenk jij een portie soep? Stort een bedrag naar keuze op BE29 8916 9407 9264 (op naam Soep voor de Zorg). Per 2,5 euro hebben we een liter soep!
➡️ Zin om potjes te versieren? Of mee soep rond te brengen? Vul dan dit formulier in: Soep voor de zorg, zorg voor de soep 

 

speelgoed.png

Een geslaagd eindejaar voor iedereen 

De coronacrisis hakt economisch zwaar in op veel gezinnen. Technische werkloosheid, sluiting of ziekte wegen door op het einde van de maand. En dan komt er die dure maand december nog aan. De maand van de eindejaarsfeesten en wie kinderen heeft, weet wat dat betekent. Veel kinderen hebben er een bewogen jaar opzitten en we willen elk kind de mogelijkheid geven om het jaar af te sluiten met een lichtpunt. We zamelen speelgoed in voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Voor de ouders creëren we op die manier ademruimte.

➡️ Heb je nog speelgoed liggen waar je graag iemand plezier mee doet? Je kan het dan nu schenken en wij bezorgen het aan kinderen in de regio Izegem-Ingelmunster-Ardooie. Wij werken hiervoor samen met De Stamper uit Izegem. Vul dan dit formulier in: Een geslaagd eindejaar voor iedereen 

 

Afstandsleren doe je met een computer

Soep voor de zorg, zorg voor de soep

Een geslaagd eindejaar voor iedereen